vineri, iulie 26, 2013

Imi cunosti numele, dar nu imi cunosti povestea

Feisbucul asta scoate ce-i mai rau la iveala din sufletul omului. Fara un prea marea efort, poti analiza din postari, comentarii sau taguri cat de serioasa este persoana pe care o "urmaresti". Unii sunt "Attention Whore", "Porno Star", "Editie Limitata", "TIR-isti", "Ștoarfe", "Fashion Freak", "PR Guru" samd; iar altii sunt miserupisti, dezinteresati si total neimplicati in mediul social-virtual. Cati oare mai sunt ei insisi on-line?
- Dar eu nu sunt asa, m-ai inteles gresit. Eu cea reala sunt alta, va spune orice fata catalogata drept "usoara" in mediul virtual.
- Ejti sjmeker? Bahi, tu shty kine soont io? va ataca ghertoiul care nu-si vede tastele de burta, atunci cand il rogi frumos sa-ti pastreze salba de Laicuri si comenteze in alta parte.

Dar asta nu este atat de deranjant precum este faptul ca te minti singur. Daca faptele vorbesc mai tare decat cuvintele, tu.. cine esti? Desigur, te uiti in stanga si in dreapta asteptand ca altii sa raspunda in locul tau si, o vor face, dar nu vei fi multumit de ce vei auzi. Nimic din ce vor spune despre tine nu iti va parea real. Chiar si laudele sincere iti vor parea linguseli. Tu cel de azi, mai esti tu cel real?

Ce se intampla in mediul online este aidoma cu ceea ce vezi la televizor: daca iti place, continui sa te uiti, daca nu, schimbi postul sau inchizi aparatul. Problema sta in modul in care te raportezi tu la toate la ceea ce se intampla. Insa nu-i judeca pe altii dupa aparente, pentru ca nici tie nu-ti place sa fii judecat. Nu raspandi zvonuri despre altii, pentru ca n-ai vrea sa auzi la randul tau tot felul de basme raspandite despre tine. Nu trage concluzii despre o persoana inainte sa ajungi sa-i cunosti poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)