joi, noiembrie 05, 2009

Suflete, oare ce se afla dincolo de zidurile tale?


"Dupa ce imbraci o uniforma si ti se da un rol, vreau sa spun o slujba, si ti se spune ca sarcina ta e sa-i tii sub control pe acesti oameni, nu mai esti, cu siguranta, aceeasi persoana care erai in haine civile. Chiar devii acea persoana dupa ce imbarci uniforma kaki, iti pui ochelarii, iei bastonul si joci rolul" - sursa:


Cand eram mic, mi s-a spus ca nu haina face pe om, ci invers. Astazi oare mai e la fel?!
Exemplu:
~o fata talentata, muzica e viata ei, pian, compozitie; ea, timida, cuminte. I se propune sa cante'ntr-un cor, Si o face bine. Apoi i se propune sa dirijeze un cor. Si o face excelent. Rezultatele ii sporesc respectul de sine, care treptat, ajunge sa depaseasca "limitele normale".
~un baiat cuminte, simpatic, cu imaginatie bogata, umbla linistit in "apele lui". Cineva il observa si-l propune ca lider de tineret. La inceput refuza, apoi accepta. Cu timpul a vazut ca se descurca si a investit tot ce tinea de posibilitatile lui. Meritele i-au fost recunoscute, iar egoul lui a crescut. Mult.. prea mult.


Sunt satul de oamenii care mi-au fost prieteni doar cand au avut ei chef. Cum le-a rasarit soarele, s'au facut ca nu ma mai cunosc. Mi'e sila de astfel de oameni'zero.


Odata ajuns in pielea stapanului, uiti de unde ai plecat si devii un tiran.
Cunosc prea multi oameni care si'au schimbat naravul, ba chiar si pielea, doar din dorinta de a se lepada de trecutul lor.


Cand uiti de unde ai plecat, de fapt uiti de tine.
Stii ca tu ai pus toate caramizile pentru zidul ce azi sta intre tine si restul lumii?


... si odata izbit de zid, din tine au ramas doar cioburi.

Un comentariu:

Irina Cristescu spunea...

"Uniforma" este doar un bun pretext pentru a evidenţia, de fapt, adevăratul caracter al omului. Este un prilej bun pentru a cerne adevăraţii oameni. Este un test, la care mulţi pică cu succes!

La fel cum lucrurile mărunte pe care le facem spun multe despre modul în care vom acţiona şi când vom fi puşi în faţa unor situaţii mai complexe, la fel a acorda libertatea de a acţiona oamenilor va spune foarte mult despre "aluatul" din care sunt făcuţi, va sublinia adevăratul caracter, va creiona îngerul sau demonul din fiecare.

Prefer adevărul decât minţitul frumos, chiar dacă asta înseamnă că s-ar putea să îmi pierd "prietenii"!

Un lucru important de reţinut: unora li se pare mai uşor să fugă de ei înşişi, să mascheze, să disimuleze, în loc să se schimbe...e mai comod!

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)