duminică, martie 24, 2013

Ispita nu discrimineaza

Pare sa existe un set de ispite prin care fiecare om trebuie sa treaca in aceasta viata.
Astfel, fiecare, mai devreme sau mai tarziu in viata, a fost ademenit sa se certe, sa injure, sa fure, sa omoare sau distruga ceva sau pe cineva (poate chiar pe el insusi, prin diferite metode), sa iubeasca persoana nepotrivita sau sa isi insele partenerul, sa faca un abuz de putere, sa isi piarda credinta, speranta sau sa dispere... Iar lista ar putea continua suficient cat pentru o lectura de 7 zile.
Ispita nu discrimineaza. Ispita nu tine cont de statut social, culoare politica, etnie, sex sau religie. Ispitele sunt aceleasi, indiferent cate studii ai sau n-ai, indiferent ca mergi cu acasa pe jos sau te duce soferul, indiferent ca ai mancat astazi sau nu.
Ispitele au scenariu comun, testat si imbunatatit de mii de ani, dar totusi "personalizat" contextului respectiv, astfel incat omul sa creada ca el este singurul din istoria omenirii care s-a gasit in situatia respectiva. Dar nu-i asa... Totul este o iluzie.
Si pentru ca toti am fost incercati la fel, am putea fi intelegatori si ne-am putea ajuta unul pe celalalt. Cum este posibil? Cerand intelepciune si minte sanatoasa de la Cel care a fost incercat in toate ispitele si a biruit... El, Tatal nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)