luni, mai 10, 2010

Ce inseamna pentru tine un BARBAT ADEVARAT?

As vrea să ştiu ce inseamnă pentru tine un bărbat adevărat.

An Emasculating Truth from Emasculating Truth on Vimeo.


Sunt unele fete infometate care işi iau un bărbat cu 3 peşti, şi cred că le ajunge să se sature. Sunt altele mai "naive", care se mărită cu pescari! (Coman)

5 comentarii:

Irina Cristescu spunea...

Ca sa incep printr-o gluma, cred ca la intrebarea: "ce inseamna pentru tine un barbat adevarat?", un raspuns scurt ar fi: inseamna sa existe in realitate! :D

O astfel de intrebare scoate la iveala partea teoretica a ceea ce putem putem denumi "model ideal" atunci cand ne raportam la celalalt. Spun partea teoretica pentru ca, in prima faza, totul se reduce la o enumerare a unor calitati - fizice, intelectuale, comportamentale, etc.

Important este insa cum inclina balanta in ceea ce priveste cerintele pe care le avem sau, mai mult decat atat, daca exista o stare de echilibru. E clar ca multi dintre noi (daca nu chiar toti! :P)tindem spre ultima parte amintita, cea de echiliru, in sensul ca ne-am dori ca modelul din mintea noastra sa coincida cu ceea ce gasim in realitate.

De cele mai multe ori suntem insa "victime" ale propriilor asteptari, ceea ce face mai grea cautarea, insa nu imposibila. A nu se intelege de aici ca ar trebui imbratisate compromisurile, dimpotriva! Doream doar sa atrag atentia asupra tipului de compromis. Sunt situatii in care pericolul este acela de a pune accentul pe anumite aspecte care nu sunt vitale in a considera pe cineva ca fiind ideal. Cel putin din punctul meu de vedere, care, in ultima instanta, poate fi considerat subiectiv.

Am auzit nu de putine ori tineri care, atunci cand se raportau la persoana ideala, nu acceptau abateri in ceea ce priveste culoarea ochilor, culoarea parului,varsta, etc. Iar multe din acestea cad sub incidenta lucrurilor neimportante atunci cand le raportezi la calitati care intr-adevar trebuie sa existe intr-o persoana.

Raspunsul la intrebarea ta, din perspectiva mea, este acelasi indiferent de apartenenta la gen vizata.
Frumosul si uratul sunt doua notiuni subiective, intrucat implica subiectivitatea celui care priveste. Acest fapt nu face insa ca importanta aspectului fizic sa dispara. Si cum fizicul este cel de care ne "ciocnim" prima data in cadrul unei interactiuni, este normal ca, in prima instanta, sa aiba o importanta majora. Cu alte cuvinte trebuie sa existe acel "je ne sais quoi" pentru a putea putea sa te gandesti la persoana respectiva din perspectiva unei relatii.

Urmatoarea etapa ar fi existenta unor calitati ce vizeaza caracterul si taria de caracter a
persoanei candidata la postul de "adevarata". In cazul meu ma intereseaza sinceritate, consecventa, perseverenta, stabilitate - ca trasatura de personalitate - , intelepciunea, maturitatea emotionala (ceea ce implica si existenta si exprimarea sensibilitatii fara a considera acestea ca fiind o slabiciune), capacitatea de a fi hotarat, de a aprecia persoana de langa, umor, maniere (si lista poate continua, dar sa spunem ca am amintit ceea ce era mai important).

Un aspect foarte important in acest sens: aceste calitati sa fie unele concrete, nu generice. Stim cu totii ca astfel de trasaturi pot fi la un moment dat afisate numai pentru a atrage dupa sine un anumit comportament scontat din partea persoanei pe care doresti sa o impresionezi.

Daca ar fi sa sintetizez cele spuse mai sus,
cuvantul potrivit care ar descrie o/un femeie/barbat adevarata/adevarat este existenta adevaratei credinte in Dumnezeu. Pentru simplul fapt ca aceasta calitate a relatiei cu El se reflecta la nivel comportamental si emotional in modul in care ne purtam cu cei din jur, indiferent de intensitatea relatiilor pe care le stabilim cu ceilalti.

Anonim spunea...

un barbat adevarat...are sexul genetic xy ,caracteristicile fizice determinate de prezentza cromozomului Y + hh androgeni si comportament adecvat(reflexe etc) ...restul depinde de cine il priveste!

Anonim spunea...

ceva practic: barbatul adevarat in primul rand e...un magar, care poarta poverile familiei protejand cu iubire femeia care e vasul slab, apoi e un om temator de Dumnezeu nu de nevasta, de mama, de soacra sau de prieteni, e un surd si un mut atunci cand tipa nevasta-sa la el, e egal cu sotia lui dar cu roluri diferite de ale ei, e cel care desi se intoarce obosit de la munca, se cuibareste langa copii sa le spuna o poveste, cel care cel putin o data pe saptamana ii aduce flori sau ii face o surpriza sotiei si cel cu care ea se simte ocrotita cand merge alaturi de el pe strada.....

Camely spunea...

Benny...TU esti/insemni un barbat adevarat.

pentru unele fete :).

(my opinion: there are no rules).

Denis spunea...

eu cred ca un barbat adevarat este cel care si-a inteles locul si scopul in aceasta viata...un om responsabil care nu se ascunde dupa deget si nu e condus doar de sentimente...Dar in acelasi timp emana respect si admiratie nu prin ceea ce vorbeste sau pretinde, ci prin ceea ce descopera ceilalti in el...

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)