marți, ianuarie 12, 2010

Fata din Gura targului



Pierdem mai mult timpul vorbind despre relatii, decat petrecand timp in ele.
Ne interesam de partenerele prietenilor nostrii si chiar ne imaginam cum ar fi daca... Petreci timp gandindu-te la ce ai fi putut sa ai, ingnorand astfel persoana de langa tine. Si astfel viata personala devine o ruina.

Unde e "buba" ?
Putem sa alegem orice partener vrem (atata timp cat este disponibil si necasatorit). Chiar cerem ajutorul amicilor in alegerea partenerului potrivit. Petrecem ore intregi in consiliere, discutand despre potentiali parteneri, despre dorinte personale, despre oportunitati, cu avantajele si dezavantajele lor. Odata identificata "victima", prietenii ar trebui sa isi exprime parerea, dezaproband o alegere gresita.

Iti doresti, la fel cum fiecare dintre noi doreste, ca prin alegerea facuta sa rupi gura targului. Mi se par puternice si chiar mai atractive fetele care au curajul sa spuna NU promiscuitatii. Capabila sa iti amane dorinta de a intretine relatii intime, oferindu-ti in schimb stabilitate emotionala si comunicare puternica, astfel incat sa poti exclama: Minunat, mai vreau! Odata cucerita o astfel de fata, greu te uita.

Am gasit un video pe care il consider interesant. Apasa aici.
TU ce crezi, relatile Old-fashioned sunt de preferat celor Libertine ?

15 comentarii:

laura stetco spunea...

imi place prima propozitie din articol.....e atat de realista......legat de intrebare....ce sa zic?......prefer un echilibru in orice domeniu al vietii si cu atat mai mult in domeniul acesta.....cred insa ca e bine sa-ti mentii principiile indiferent de situatii si de oamenii cu care ai relatii(de amicitie sau pritenie sau whatever)......uneori noi tinerii preferam sa fim mai nonconformisti, mai libertini sau din contra am intalnit tineri care ar parea extremisti datorita principiilor lor tinute cu strictete.....si nu stiu la care categorie sa dau dreptate. uneori....bineinteles k apreciez pe cei care stiu sa fie intelepti in relatiile lor, insa depinde ce se intelege prin old-fashioned si libertin.....define this!:)...eu prefer sa fiu echilibrata si nu agreez extremele, deci as intra cred la a treia categorie...:)

denisa spunea...

se poate ceva mixt?:)):)):)):))

laura stetco spunea...

....crezi insa ca toti se multumesc cu stabilitate emotionala si comunicare puternica?......daca s-ar face un sondaj doar in biserica pe tema asta cred ca am fi socati sa privim rezultatele......anyway, parerea mea e ca e mai bine sa-ti pastrezi principiile si sa nu oferi totul pe tava chiar daca celalalt nu va spune: "minunat, mai vreau" atunci cand tu ii vei oferi doar comunicare......oricum consider ca acest subiect ii macina pe multi tineri din societatea de azi, invaluita in ceata pseudo-valorilor....asa ca ar merita discutat pe un forum......;)

Elida spunea...

Ce relatie prefer?

O relatie care sa imbine elemente old-fashioned, cum ar fi plimbarile dintr-o seara de vara, curtenia, cu pasii ei peste care se sare cel mai des, oferirea de flori, surprizele, atentiile, jocurile care intretin sentimentele, toate acestea puse in lumea libertatilor de care se poate bucura fiecare: nu te suna sa te intrebe unde esti si ce faci, cu cine esti, ce mananci si cata apa ai baut; nu se supara cand nu ai sunat-o o jumatate de ora; iti intelege programul incarcat si asteapta ca, intr-o pauza, sa ii dai si ei un minut din timpul tau, etc.
Trebuie gasita si practicata o medie intre cele doua. Sex appealul, banii, fitzele, plecarile in tromba cu mertzu’ lu’ tati (sau bmw-ul personal, ca tot acolo e!), „show-ri” cu diferite fete nu vor atrage si castiga o fata care sa iti ofere stabilitate emotionala, o fata care sa iti poata fi alaturi si in momentele in care nu mai ai bani de motorina pt luxoasa masina, in momentele in care simti ca esti un nimic si vrei sa te ascunzi de lume, in momentele in care ai nevoie de cineva pe umarul caruia sa te opresti o secunda, ca sa iti aduni forte noi. O fata care sa fie alaturi de tine chiar si cand tie ti-ar fi rusine sa iesi CU TINE pe strada, o fata caruia sa nu ii pese de gura lumii ca nu arati cel mai bine, care sa tina fruntea sus si sa spuna: „eu stiu ce am vazut in el! E demn de increderea mea! Merita sa lupt alaturi de el si sa stau langa el in momentele prin care trece!” nu o vei cuceri niciodata cu „farmecele tale personale”, cu ochelarii Armani, sau costumul nu mai stiu care. In aceste momente ceea ce conteaza este ce spui cand deschizi gurita, ce se vede cand te analizeaza dincolo de aspectul exterior, dincolo de cuvinte, dincolo de ce vrei sa arati, ceea ce ai in minte si in inima. O persoana care stie ce vrea de la viata (nu vb de bani, pozitie, firmament) se va uita mai atent decat o prima privire cand ii vei cere sa iasa cu tine. Daca te ridici la standardele ei si ramai acolo... comunicarea eficienta, stabilitatea emotionala, relatia de durata, increderea si devotamentul ei iti sunt garantate!!
Poti face deja testamentul!

Elida spunea...

Publicat fara acord, pentru ca raspunsul i-a fost trimis direct lui, dar merge!
;))

Anonim spunea...

Chiar la asta ma gandeam inainte sa vb cu tine ..;))
De multe ori ma surprindeam visand la un print care indeplineste o multime de criterii dupa care imi ghidez viata...insa am inceput sa ma trezesc si sa realizez ca de fapt nu am nevoie de un print ci de un om pe care sa il iubesc exact asa cum este, cu defecte si calitati, atunci cand este vesel si atunci cand este trist, atunci cand imi face surprize si atunci cand uita sa ma sune si asta nu pentru ca nu m-ar iubi ci pur si simplu a avut ceva urgent de facut etc. ... este atat de frumos sa poti fi alaturi de cineva care sa faca sa zambesti in fiecare dimineata si nu pentru ca a facut ceva maret ci doar pentru ca exista in viata ta...
Va spun ca am avut o lista luuunga cu criterii insa nu vreau sa traiesc alaturi de o lista ci alaturi de o inima care sa bata alaturi de a mea...
Imi place sa cred ca putem imbina ambele stiluri si sa luam ce e mai frumos de la fiecare...pentru ca dragostea poate crea din nimic - ceva...:)
Am asa de multe de spus dar, las loc si altora...
Insa cand la usa mea va batea dragostea, veti sti toti pentru ca nu voi mai fi eu...ci voi fi ALTcineva...si cu voia Lui Dumnezeu voi descoperi treptat fericirea in 2 :P

Semnat : A. :)

Anonim spunea...

Capabila NU sa iti aman dorinta de a intretine relatii intime, pentru ca dorinta ramane... ci capabila sa pun o limita. Am destui ani, sunt fata, am avut tentatii, insa sunt dovada vie ca se poate sa spui nu. Ati ramane surprinsi sa aflati cati barbati cauta old-fashioned... cel putin old-fashioned girls( intru casatorie, I mean).

Camely spunea...

Fiind platita cu 123 euro pentru a lasa un comment - precum au fost si persoanele mai sus afirmate -...iata-ma poposind pentru o idee si doua ganduri :).

Raspuns direct la ultima intrebare: nu exista.

Pentru ca depinde la ce ne referim cand spunem "old-fashioned" respectiv "libertin".

A fost o data un Avraam....apoi un Iacov si o Rahela...au fost demult si bunicii...si mai tarziu parintii...

Eu prefer tipul de relatie pe care a avut-o o matusa de-a mea, in urma cu vreo 10-15 ani. Pe atunci erau la moda scrisorile. E adevarat, despre barbati nu stiu cum se raportau la sex.

STEFAN BENIAMIN ™ spunea...

Camely, ne spui ca nu exista un raspuns. Perfect adevarat, nu exista un raspuns corect. Asta e si motivul pentru care Biblia nu mentioneza modul in care a decurs relatia premaritala intre Adam si Eva, sau dintre Moise si Sephora...
Ai libertatea de a-ti alege "jucariile si terenul de joaca".
Totusi, in ziua de azi femeile duc dorul unui barbat romantic, care sa le impresioneze prin acte de bunatate, care sa empatizeze si sa fie altruist, sa fie puternic si statornic in deciziile sale.
Avand in vedere ca relatiile actuale au ca unic scop placerea fizica, dorinta unei relatii old-fashioned este de inteles.

Anonim spunea...

Niciodata nu mi-au placut extremele.Fiecare are propria reteta a fericirii,important e sa-ti dai seama care este a ta.
Ai in mana ta un strugure, si esti mandru de el. Am sa iti iau un bob, iti mai iau inca unul pana ce ciorchinele va ramane fara nici un bob. Asa se intampla si cu noi, atunci cand accepta compromisul in viata noastra, ramanem goi si vulnerabili.
AYANA

Camely spunea...

Reply> D'accord d'accord! Suna ca si cum mi-ai citi gandurile...:)

Iulia spunea...

Stii...viata personala poate deveni o ruina din mai multe motive. Sunt intru totul de acord cu prima fraza, cu un mic amendament: de ce sa facem parte din mai multe relatii? Vezi tu, nu sunt multi tineri care isi doresc sa priveasca de la inceput lucrurile cu maturitate, chiar daca e extrem de dificil, si sa-si propuna sa deschida bine ochii, urechile, mintea ca sa nu fie nevoiti sa tranziteze mai multe relatii. De ce sa nu fie bine din prima?

Iulia spunea...

Am mai spus si alteori asta: Dumnezeu, in dragostea Lui nemarginita, te transforma din broscuta in print exact cand persoana potrivita este prin preajma! Nu e super?:) De ce atata zbucium, dureri de cap, momente de anxietate? Par nerealista? Ar insemna sa-L neg pe Dumnezeu si faptul ca El are pregatit pe cineva pentru fiecare.
Cat despre modern si old-fashioned, degeaba vorbim. Cand ti se deschide inima sa iubesti, nu mai bagi de seama ce tehnica se foloseste!

Iulia spunea...

Inca ceva! :) Desigur ca nu sunt nici pe departe de acord cu relatiile intime inainte de casatorie!

STEFAN BENIAMIN ™ spunea...

"Sunt intru totul de acord cu prima fraza, cu un mic amendament: de ce sa facem parte din mai multe relatii?
De ce sa nu fie bine din prima?"

Iulia, cei care reusesc ca impreuna cu primul partener sa aibe o casnicie perfecta sunt foarte putin, deci sunt exceptii.
Tu mentionezi un ideal, de care s-ar putea sa ai parte... sau nu.

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)