joi, ianuarie 12, 2017

Gras

Cine spune ca nu respinge un om doar pentru ca e gras, minte. A fi gras face ca nivelul de acceptare sociala sa fie scazut. Kilogramele in plus sunt o povara mai usoara decat dispretul sau refuzul primit din partea celor din jur.
Sa fi gras nu tine intotdeauna de alegerea ta, pentru ca organismul tau poate sa reactioneze in defensiva in momentul in care te astepti cel mai puțin. Metabolismul functioneaza diferit atunci cand esti stresat, nedormit sau ingrijorat. De asemenea, alte persoane te pot insela prin calitate mancarii pe care ti-o servesc sau ti-o vand. Niciodata nu poti fi sigur ca mananci doar ce e bun, desi ai cheltuit o gramada de bani pe mancarea respectivă. Sa fi gras, dar nu din alegerea ta, ci dintr-o suma de evenimente, e foarte neplacut. Mai ales cand lumea incepe sa se uite ciudat la tine...  De obicei, gras fiind, ai mai mari sanse sa fi refuzat de catre un posibil viitor partener, decat daca nu ai fi avut acele kilograme in plus. Cam aceeasi poveste se repeta si cand ai pilozitatea excesiva, un mirosul corporal neplacut sau trasaturi mai putin fine. Ne plac oamenii frumosi, dar caracterul nostru este urat si negru. Toti ne uitam la forma si continut. Toti.

Cand esti gras pentru ca te-ai indopat ca nesatulul, e clar vina ta. Dar cand iti dai seama de greseala, poti sa te lasi de rau si sa incepi sa faci ce e bine pentru sufletul si trupul tau.

Sunt o "lucrare in lucru" si viata mea e o capodopera in devenire.
Sa ne dea Dumnezeu sanatate la minte sa ne acceptam si, la trup, ca sa putem lucra cu toata puterea noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)