joi, ianuarie 22, 2015

De ce fetele bune raman singure?

Draga mea, citeste cartea: Fetele bune ajung in rai, Fetele rele ajung unde vor ele

Valoarea ta ca om nu se regăsește în partener, ci în harul primit de la Tata Domnul pentru a profita de vremuri și de împrejurări in avantajul tău.

Faptul ca ai ajuns (vorbesc la general) la o vârstă mai spre final de 20 (30..40..etc) și tot singură ai rămas, îmi spune clar că dragostea nu a fost o prioritate pentru tine.

Mi-ar fi ușor să dau vina pe părinții care își cresc fetele cu basme ce spun ca într-o zi va veni un print pe un cal alb (sau mai multi) sa le deschidă orizontul către o lume a dragostei si a fericirii eterne in doi; ele doar trebuind să stea cuminti in turnul lor pretios. Si ele cresc cu asta în minte. Fals! Și uita asa se implinesc 18, 23, 27 de ani și printul nu mai vine. Printre cei multi apăruți sub geam -tarani, muncitori, bancheri etc- nici unul nu a fost ca cel descris in copilarie: prinț!

Sau poate ai fost îndrăgostită (iar vorbesc la general) de persoana nepotrivită, care fie era în relatie, fie te-a dus cu zaharelul sau si-a bătut joc de sinceritatea ta. Sau poate ai fost prea timidă sau te-ai desconsiderat prea mult încât să crezi că cineva te mai poate iubi bătrână!

Mai există si varianta in care nu te-ai ridicat la nivelul așteptărilor (exact, tot la general vorbesc si asa va fi până la final). Pretențiile tale nejustificate, atitudinea de superioritate și nevoia/disperarea (eng: neediness) sunt doar cateva dintre lucrurile care vorbesc mai tare decat cuvintele. Disponibilitatea ta de a fi abordată este probabil întreruptă de modul in care interactionezi, rezultand semnale incurcate. Pe de-o parte trimiti semnale de interes precum a oferi atentie unui tip sau a râde la glumele lui stupide, iar pe de alta parte, cand acesta prinde curaj sa te abordeze, bați in retragere sau reactionezi mai mult decat penibil. De exemplu, sa ii răspunzi astfel unui tip care vrea o relatie serioasa cu tine și s-a purtat ca un gentleman la prima intalnire, pe care tu o inchei "epic" cu: "Disperatule, esti prea horny si sa stii ca eu fac sex doar dupa căsătorie", moment in care el ramane tablou, zambeste politicos, multumeste pentru o seară minunată si pleacă de tot!

Apoi, mai depinde si ce fel de partenera vrei sa fii: trofeu, amanta, iubita, servitoare sau animal de companie. Daca te cunoști, vei stii si ce fel de partener iti doresti si asta vei atrage!

Sa intri intr-o relație nu e greu. Partea dificila e sa crești relatia, sa o dezvolti. Toti stim -mai devreme sau mai tarziu- sa întreținem relatii sexuale, dar nu toti stim sa il pastram pe om langa noi. Daca crezi ca exista viata si dupa sex, atunci vei cauta ca partenerul tau sa gaseasca in tine un infinit univers ce va dori sa il descopere.

Sau poate ai fost prea ocupata cu cariera si ai neglijat dragostea. In anumite momente ale vieții, sunt lucruri mai importante decât dragostea.

Robbie Williams spunea in melodia Supreme: " Toate femeile bune sunt casatorite si toti barbatii frumosi sunt gay". Daca asta crezi, atunci vei ramane singura in continuare. Dar daca crezi in tine si inveti sa te iubesti, daca faci din tine o persoana demna de a petrece timpul cu și care este pregătită să răstoarne lumea dacă vrea, atunci vei putea iubi si vei fi iubită, la randul tau, de un om căruia ii face placere să te redescopere in fiecare zi. Deci ia-ti unul cu memoria scurta... Glumesc!

Cine umbla cu tiparul, nu va gasi vreodata o persoana care sa se corespunda 100%. E bine sa ai standarde, dar pregateste-te sa le cobori dacă este nevoie. Dumnezeu va aduce in viata ta acea persoană care sa te completeze, deci in mod cert nici respectivul nu va fi perfect. Daca ar fi perfect, nu ar mai avea nevoie de tine.

In incheiere, ti-as recomanda sa nu te asociezi cu oricine. Doar pentru ca implinesti 25, 30 sau 35, asta nu inseamna ca e musai sa iei de soț pe urmatorul. Te rogi pentru intelepciune si faci tot ce ține de tine pentru ca posibila viitoare relatie să functioneze. Investește timp in tine pentru a-ti educa starile emotionale si invata-te sa reactionezi potrivit, indiferent de situatie. Invata tot ce tine de managementul esecului. Citește "Arta Războiului" de Sun Tzu pentru a invata tactica și strategie (subiecte aplicabile in toate domeniile vietii). Studiaza amanuntit Proverbele si Eclesiastul. Citeste tot ce ține de dinamica unui cuplu si cum să te reinventezi zilnic. Foloseste această perioadă de singuratate in avantajul tau si pregateste-te pentru vremurile viitoare in doi.
Tata Domnul cu tine mereu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)