sâmbătă, noiembrie 22, 2014

Despre viitor

Dacă ar fi să cureți tot pământul care ne acoperă ochii, ai descoperi că tot orbi am fi, dar nu pentru că nu am vedea, ci pentru că nu am înțelege imaginile și nu am știi să ne folosim de ele în folosul nostru. Exact așa ne uităm noi prin Univers.
Filosofii spun că prezentul nu există, deoarece nu îl poți cuprinde și nici opri. Suntem cu privirea în viitor și cu faptele în trecut. Verbul "a face" este incorect folosit pentru viitor, iar conjugarea sa este scandaloasă: "voi face!" Nu ai cum și nici de unde să știi dacă vei mai apuca să îți pui planurile aplicare. Ne rezervăm viitorul și ne prefacem că suntem responsabili peste ceva care, în adevăr, nu ne aparține și nici nu putem înțelege.
Înainte ca realitatea să ne lovească peste ochi și să ne tragă covorul de sub picioare, ar trebui să încetăm cu prefăcătoria și să înțelegem trecutul, să ne asumăm lucrurile ce nu mai pot fi schimbate, să ne oprim din a mai face lucruri dăunătoare, să fim gata să renunțăm la activitățile nefolositoare și ne pregătim emoțional, fizic și spiritual pentru vremurile viitoare. Această revizie personală ne va ajuta să ne continuăm drumul prin viață.
Calitatea vieții tale nu se măsoară în cifre relative precum banii din cont sau proprietăți, ci în cifre concrete precum numărul persoanelor care te iubesc și iți duc dorul, numărul celor cărora le-ai făcut cunoscut că viața pe Pământ nu apărut din hazard, numărul vieților influențate de deciziile și faptele tale și de relația personală cu Tatăl Creator.
Și pentru că viitorul nu este scris, iar pentru că toate cuvintele nu au fost încă spuse, dacă ai motivația corectă și ești cinstit față de tine, poți crede și avea un viitor mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)