vineri, iunie 20, 2014

In balanta

Poate ai observat cum la inceput de noua relatie, ne cautam fostii ca sa vedem daca ar mai merge inca odata cu ei. In felul asta, dorim sa ne linistim sufletul cu gandul ca am facut alegerea potrivita, comparand noul cu vechiul. Avem nevoie de certitudini, iar certitudinea unei noi relatii ne sperie uneori, pentru ca insemna sa ne detasam de trecut.
In parte, ne-am dori sa nu mai trecem prin acelasi stress emotional, parca dorind sa eliminam acel proces repetitiv de cunoastere, in urma caruia descoperim partile negative care fac sa ne indepartam de persoana care acum reprezinta interesul nostru.
'Toti suntem anormali. Desi toti suntem aiurea, trebuie sa-l alegem pe acel "aiurea" cu care am putea trai pana la adanci batraneti' (Miha). Da, este vorba de acceptare, tolerare, rabdare si ingaduinta (desi sunt sinonime, exprima lucruri diferite).
Pacat ca ne e greu sa ne detasam total de trecut. Pacat ca facem comparatii intre ce am avut si ce avem, punand in balanta persoanele, sentimentele si faptele. Pacat ca ne dorim sa continuam firul povestii anterioare alaturi de o persoana noua.
In parte, ii inteleg pe cei care sar dintr-o relatie in alta ca lacusta pe frunze. Pentru ce sa te legi la cap cu o persoana pe care nu ai rabdare sa o cunosti? E mai usor sa intri si sa iesi, pentru ca implica mai putine sentimente pierdute si mai putin angajament. Si in plus, nerabdarea e "acceptata".
Cine mai are astazi rabdare? Cine mai are timp sa treaca prin toate etapele unei relatii sanatoase? Vrem acum si vrem repede. Pentru ce sa mai pierdem timp?!
O amica imi spunea ca tatal ei i-a recomandat sa-si testeze iubitul astfel: sa-l puna la un calculator cu performante slabe si conexiune proasta la internet. Daca reuseste sa-si termine treaba fara sa se fi enervat, inseamna ca e de pastrat. Un amic mi-a spus ca isi pune partenerele sa conduca prin traficul orele de varf bucurestene. Ii place sa le studieze reactiile. Pe care n-are carnet, o aseaza la o coada.
Tu ce iti doresti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)