marți, septembrie 04, 2012

Te iubesc (II)

Am vazut cum un simplu Te iubesc! poate sa ne plimbe din Rai in Iad si inapoi. Nu mi-am propus sa strig in gura mare EVRIKA! dar pe masura ce voi intra mai adanc in subiect vom descoperi ca uneori, ceea ce credem ca este iubire, de fapt este infatuare (o placere fizica mascata de sentimente)
...
Toate relatiile incep la fel: o privire, un zambet, o atingere, iar in functie de resurse si de interes, va deveni o poveste cu detalii extraordinare si final misterios.
- Mergem la cinema si ma tii pe hol! De ce n-ai mers acasa la baie?
- Friptura asta e geniala. La noi in sat, doar Maica Stareta gateste asa bine.
- Extraordinar muzeul. Insa nu ma asteptam ca in colectia de schite ale lui Picasso sa intalnesc doar desene cu femei dezbracate si minotauri. Hehe! Cineva era putin cam frustrat.

In ziua de azi, in State (SUA) exista un trend printre tineri ca sa isi pastreze virginitatea pana in noapte nuntii. In ciuda acestui curent, statisticile spun ca 93% din tineri cu varste cuprinse intre 16 si 24 ani au intretinut relatii sexuale premaritale; dintre acestia, 26% au avut contact sexual cu o persoana casatorita si 18% au avut o experienta homosexuala. (sunt 7% sanse ca prietenul/a tau/ta sa fie inca virgin/a)
Majoritatea relatiilor ajung mai devreme sau mai tarziu la sex licit sau ilicit. Intr-o lume a sexului, devine tot mai greu sa recunoastem dragostea adevarata si sa o diferentiem de placere. Cu timpul, vei deveni atat de degradat incat sa crezi ca este dragoste pura in persoana care iti ofera cele mai bune orgasme. Iar tu te vei indragosti, o vei iubi si ea te va dezamagi si iti va frange inima.

"Esti astazi aici datorita alegerilor si deciziilor tale"
Partenerul pe care il ai vorbeste despre psihicul tau si despre imaginea de sine si iubire. Ce om ai langa tine 'vorbeste' despre viziunea ta asupra vietii, despre dorintele si aspiratiile tale in viata. Gandeste-te cateva momente la cum este partenerul tau:
- este ambitios si obtine tot ce isi propune?
- este delasator si dezorientat?
- vorbeste tot timpul despre ce va face cand va fi cineva?
- are un nume bun, o reputatie buna?
- este un om educat, cinstit si cu principii?
Partenerul de langa tine reflecta ce persoana esti, cu cine tinzi sa te asociezi de obicei si oamenii te judeca pe tine prin comportamentul afisat de partener, de felul in care se comporta cu tine si cu altii
esti compatimit sau invidiat, in final
sau chiar ironizat.
Daca este prea mica sau prea mare, ca varsta, inaltime sau greutate, alegerea ta se bazeaza pe expunerea la evenimente precedente ce te-au afectat ca persoana si pe care nu le-ai constientizat; ele te fac intr-o alta relatie sa actionezi precum in precedenta; asta pentru ca subconstient traiesti acea relatie sau evenimente la care initial ai reactionat total invers de teama de nu a pierde persoana de langa tine. E 'autoflagelare', te pedepsesti pentru greseli din trecut si de aceea accepti o persoana nepotrivita langa tine. Nu poti repara trecutul si de aceea trebuie sa spui Stop!
Femeia de langa tine este exact ceea ce tu ai nevoie: fie ca este o persoana egala in personalitate, artagoasa, populara, indiferenta, nimfomana etc.. Ea este reflectarea intentiilor si dorintelor sufletului tau.
Partenerul pe care nu il ai langa tine lipseste pentru ca fie pretentiile tale au fost prea ridicate la un moment dat, fie pentru ca singuratatea te face sa fii prea disperat pentru ca cineva sa se apropie de tine.
Acestea fiind spuse, gandeste-te ce raspunsuri poti oferi urmatoarelor intrebari:
- Sunt in aceasta relatie din motivele corecte?
- Imi iubesc partenerul mai mult ca pe oricare precedent al sau?
- Este el "the one and only"?
- Sunt persoana potrivita pentru partenerul meu?
- Iubesc omul sau iubesc felul in care ma face sa ma simt cand suntem impreuna?
- Planurile noastre de viata se pot intersecta? In ce puncte/aspecte?
Introspectiile sunt ca pietrele de hotar: iti spun in ce punct te afli pe drumul tau catre succes.
Daca esti singur, fa-ti o analiza FSOA (puncte forte, puncte slabe, oportunitati, amenintari) si vezi ce ai de oferit si ce poti imbunatati la tine pentru ca urmatoarea relatie sa fie de succes. Cine stie, poate chiar veti ramane impreuna pana la adanci batraneti...
Iubiti-va mult si bine ;)



ps: multumesc IC pentru ajutorul acordat in redactarea acestei postari
BB®

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)