vineri, septembrie 14, 2012

Ganduri despre Univers

Citind Geneza si cateva articole stiintifice, am realizat ca Dumnezeu a creat Universul pe principiul perpetuum mobile (asta pentru intelesul nostru): "își menține o mișcare ciclică permanentă încălcând legile de conservare acceptate, sau încălcând ireversibilitatea fenomenelor din natură, ireversibilitate de asemenea acceptată" (1). Dar este unul de speta a 3-a, autosustenabil: "deși nu schimbă energie cu exteriorul (sunt sisteme izolate), violează ireversibilitatea fenomenelor."(2)
Pe de-o parte consuma (cand 'inghite' energia prin intermediul gaurilor negre) si pe de alta parte genereaza energie (la coliziunea dintre stele sau la momentul in care apare un nou corp ceresc).
El contiuna sa se ingrijesca de Univers, altfel totul ar deveni un haos.
Cat despre teleportare, cred ca este posibila doar in dreptul obiectelor. Principiul ei este relativ simplu: ai obiectul A pe care il scanezi si ii faci o harta, un plan molecular pe coordonate. Apoi, obiectul il 'aspiri' si-l dematerializezi. In cealalta parte a lumii ai o 'imprimanta' ce iti construieste pe baza planului tau, obiectul solicitat. Aceasta 'cheama' toate moleculele si elementele necesare dintr-un spatiu, la un anumit moment pentru a-ti reproduce canapeaua, de exemplu. Inca nu stiu daca se creeaza un vid in momentul in care acele particule devin un nou obiect.. Dar sunt sigur ca este imposibil ca suflarea de viata data de Dumnezeu omului sa fie teleportata.





________
_
_
| resurse | Wikipedia - (1,2)
PS: daca afirmatiile mele nu sunt sustinute dpdv stiintific, il rog pe cel care detine aceste informatii sa imi lase un comentariu in care sa-mi spuna ce e gresit si de ce

BB®

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)