sâmbătă, iulie 21, 2012

Sange Albastru

- joi 19 iulie 2012

Ma 'distreaza' britanicii care stramba din nas ori de cate ori metroul sau incaperea in care se afla este plina de imigranti.
Termenul de 'imigrant' ma deranjeaza pentru ca de cele mai multe ori este rostit pe un ton batjocoritor. Da, chit ca nu imi place, asta sunt: IMIGRANT.
(Tipul de la Tube Services in Green Park, care anunta prin statie ca trebuie sa eliberam usile pentru ca metroul sa plece, are o superba voce de trailer/radiofonoca)
Zilele trecute eram la GP (general practician = medicul de familie) pentru un control de rutina, cand un britanic 'pur-sange' a intrat in cabinet si a facut galagie spunand ca nimeni din zona nu-l primeste la medic si ca toate cabinetele sunt pline de imigranti imputiti. Asistenta -ce era si secretara- l-a rugat sa-si coboare tonul si l-a rugat sa-i ofere o dovada de identitate pentru a verifica daca se mai afla inscris la un alt medic. Enervat de aceasta rugaminte, a exclamat ca el e singurul vorbitor de limba engleza din incapere si ca nu trebuie sa se legitimeze. Asistenta, fiind de origine jamaicanca, a ramas socata de vorbele 'domnului' si i-a replicat ca s-a nascut in Manchester. Atunci, omul s-a dat singur afara din cabinet injurand imigrantii...
Toata lumea amutise de nesimtirea si rasismul respectivului. M-am simtit cu musca pe caciula si mi-am zis: 'Wow! Chiar asa de nasol e sa fii britanic "pur-sange"'?
Ok, esti 100%; esti pedigree; dar cine iti da dreptul ca sa te iei de metisi?
Daca simti ca ai prea mult sange albastru, mergi pana afara si oxigeneaza-te.


Sent using BlackBerry®

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)