vineri, iulie 20, 2012

Deasupra firii

Citind prin cartile de psihologie si sociologie, am tot dat de idee care se tot repeta, insa cu care nu sunt total de acord: copilaria iti influenteaza viata de adult. Sunt de acord ca educatia este cea care te formeaza ca adult, insa consider ca oamenii se pot schimba oricand intalnesc o 'piatra de hotar.'
Daca ai crescut printre infractori, nimeni nu poate garanta ca vei face parte dintre ei odata ce ai discernamantul necesar pentru a-ti alege un drum in viata. Adevarul este ca vei avea o predispozitie catre a actiona ilegal, insa tu ai puterea sa alegi ce trebuie sa faci, nu firea ta. Daca iti e rusine cu trecutul tau si cu defectele tale, e timpul sa te schimbi.
Cand te afli intr-o situatie tensionata cu partenerul tau, fa tot posibilul sa-ti stapanesc pornirile impulsive si ofera partenerului tau o reactie neasteptata precum a-l lui in brate (si la box se utilizeaza aceeasi metoda!!) sau fa o gluma inteligenta, fara implicatii personale. Apropo de glume: cand cineva iti adreseaza sau iti face o gluma proasta, ai inteligenta sa ii raspunzi potrivit situatiei, fara a lua prea personala prostia persoanelor respective.
Le spuneam elevilor mei, ba chiar uneori le dadeam ca tema de casa gasirea unor noi moduri de a raspunde corespunzator si creativ unor unor diferite situatii banale sau neplacute.

Te indemn sa nu reactionezi 'cum iti vine,' ci sa fii deasupra situatiei reactionand inteligent.
O zi creativa iti doresc!




Sent using BlackBerry®

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza linistit


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,648,395 travelers who have taken this challenge as of Wednesday, October 14, 2009 at 09:23AM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)